[Skip to Content]

Neem nu maatregelen: uw tuin loopt gevaar

Uw tuin en openbare plekken worden bedreigd.

Wie dit leest, is waarschijnlijk een fervent tuinier of misschien gewoon een liefhebber van openbare plekken. Die moeten natuurlijk het liefst onkruidvrij blijven.

Het recht om van onze onkruidvrije groene zones en onze onkruidvrije bebouwing – onze tuinen, parken, opritten, stoepen – te genieten komt in het gedrang. De EU heeft besloten om de regelgeving omtrent glyfosaatgebruik te herzien en neemt daarover eind 2017 een beslissing. Er zijn een aantal invloedrijke mensen en groeperingen die dit willen tegenhouden.

Glyfosaat is ’s werelds meest gebruikte onkruidverdelger. Het is het hoofdingrediënt in veel wereldwijd erkende huishoudelijke onkruidverdelgers. Glyfosaat wordt al ruim 40 jaar veilig gebruikt door tuiniers over de hele wereld. Drie wetenschapsautoriteiten van de EU, namelijk de Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid, het Europese Agentschap voor chemische stoffen en het Duitse Federale Instituut voor risicoanalyse, hebben geen bezwaar tegen het gebruik van glyfosaat.

Wat kunt u doen om te helpen?

Laat lokale, nationale en Europese autoriteiten weten dat u zich zorgen maakt over wat er gaat gebeuren als glyfosaat verbannen wordt.

Sitemap