[Skip to Content]

“Zonder glyfosaat zou onze tuin compleet overwoekerd raken”

Zoals veel mensen die fulltime werken, wil Malcolm zijn tuin op een simpele en effectieve manier onkruidvrij houden, zodat hij optimaal van zijn tuin kan genieten.

 

“Mijn naam is Malcolm. Ik ben 37 jaar en werk in Bristol. Ik ben opgegroeid in een arbeiderswijk in een klein dorp in Wales, waar weinig groen was. De enige plek waar we konden spelen was een klein tuintje, eigenlijk weinig meer dan een betonnen binnenplaats. Maar meer hadden ik en mijn hond niet nodig.

Als ik thuiskwam van school zat ik meestal nog vol energie. Omdat ik nergens anders naar toe kon, speelde ik dan in de tuin. Die tuin stelde weinig voor, maar hij was wel van ons. Het was een plek waar je veilig was voor de buitenwereld.

Een rustige plek

Ik moet gewoon af en toe even alleen kunnen zijn. Daarbij heb ik een stukje groen nodig, een betonnen jungle is niet genoeg. Iets wat meer op het platteland lijkt, is absoluut essentieel voor me. Mijn tuin is de plek waar ik me ontspan. Soms kom ik thuis met een verschrikkelijk humeur. In de tuin kom ik dan tot rust, zodat ik daarna van mijn avond kan genieten.

 

 

Mijn vrouw Robyn zegt waarschijnlijk dat zij het meeste in de tuin doet. Ik wil haar niet van leugens beschuldigen, maar ik denk toch dat ze op dat punt de werkelijkheid een beetje geweld aandoet. Ik zie iets dat moet gebeuren, dat doe ik dan voor de helft. Dan zie ik weer iets anders dat gedaan moet worden en dat doe ik dan ook weer half. We hebben een tuin vol half afgemaakte klussen. Maar ik ben meestal degene die met zo’n klus begint, tot mijn vrouw het zat is en zij alle klussen voor me afwerkt.

Onze tuin is tamelijk klein, maar precies groot genoeg om je er een beetje in te kunnen vermaken. In een klein stuk van onze tuin hebben we geprobeerd fruit en groente te verbouwen. Dat werd niets en we hebben daar nu wat bloeiende planten in gezet. Verder hebben we een klein grasveld en een terras.

We hebben eigenlijk geen tijd om onkruid te wieden omdat we allebei fulltime werken, dus zonder glyfosaat zou onze tuin compleet overwoekerd raken. Het bespaart ons veel tijd en zonder glyfosaat zouden we denk ik net zo lief geen tuin hebben. Het is een fantastisch hulpmiddel, waardoor we echt van onze buitenruimte kunnen genieten.

 

Weekenden voor ontspanning

Gedurende de week ontspan ik in de tuin, of ik werk een beetje in de tuin als het nodig is, maar in het weekend ga ik graag barbecueën met vrienden of ik zit gewoon in mijn eentje lekker buiten met een biertje. Het Britse weer is natuurlijk een beperking, maar in de zomer ben ik constant buiten.

“We hebben eigenlijk geen tijd om onkruid te wieden omdat we allebei fulltime werken, dus zonder glyfosaat zou onze tuin compleet overwoekerd raken.

Malcolm, Bristol, Verenigd Koninkrijk

Mijn vrouw werkt thuis, dus zij gebruikt de tuin om overdag af en toe een paar minuten te ontspannen, min of meer wat ik na mijn werk doe. Mijn vrouw heeft een eigen bedrijf, Burnt Soul. Ze maakt actieve kleding om in te sporten en voor festivals en je ziet haar creativiteit overal in de tuin terug. Omdat Robyn alles zelf doet, heeft ze het meestal behoorlijk druk. Maar ze pakt een paar minuten om een luchtje te scheppen wanneer ze kan.

 

Een hechte sociale groep

Ik gebruik de tuin vooral om te relaxen. Voor mijn vrouw is vooral het sociale aspect belangrijk. Ik hou van rust en stilte, zodat ik me kan ontspannen na 10 uur werken.

Er passen zo’n acht mensen in onze tuin en we hebben een tamelijk hechte groep vrienden, die allemaal op een steenworp afstand wonen. Er zijn vier andere stellen, dus we lopen meestal even achterom en iedereen neemt om beurten de rol van gastheer of gastvrouw op zich.

Een tuin is heel belangrijk voor me, ik heb de ruimte buiten nodig. Ik zit de hele dag binnen, met collega’s aan alle kanten. Er tolt constant een stroom van gegevens en informatie door mijn hoofd, dus als ik thuis kom, moet ik even naar buiten om mijn hersenen rust te geven. Dat ik dat kan doen in een prettige, goed onderhouden ruimte, is enorm belangrijk.”

Gebruik onkruidverdelgers op een veilige manier. Lees altijd het etiket.Sitemap